Nestjes

dinsdag 4 augustus 2015

Al 5 weken jong

En weer een post over het leuke bomen-viertal. Ik kan mededelen dat ze allemaal goed groeien en ontwikkelen. De eerste hapjes van de zachte brokjes worden genomen en ook is de eerste plas op de bak al gespot (natuurlijk door voorloper Es). Ook Beuk gaat goed en is duidelijk de grootste van het nest. Hij wordt door ons regelmatig, op de meest liefdevolle manier mogelijk, dikzakje genoemd.
Berk en Eik zijn duidelijk de rustigste van het stel en Eik heeft zich al ontwikkeld tot ware knuffelkat. Waar de anderen druk bezig zijn je benen als klimrek te gebruiken blijft Eik rustig genieten van de hand die hem zachtjes aait.
Het zijn ware dondersteentjes maar wat genieten we van ze! Ze komen je tegemoet rennen als je de kattenkamer opkomt en kunnen je met hun blauwe oogjes, recht aankijken.

Helaas ging niet alles even goed en kunnen we helaas niet het plan volgen wat wij van te voren hadden opgesteld. Benieuwd wat er is gebeurd? klik op "meer lezen".Om de socialisatie van de kittens zo goed mogelijk te laten verlopen wilde we het nestje graag naar beneden verhuizen. Hier konden ze kennis maken met de geuren en geluiden van een huis en leren om te gaan met Beer en Hiro. Dagen van te voren hadden wij geuruitwisselingen gedaan en mochten Beer en Willow elkaar ontmoeten via een hordeur. Het leek allemaal erg goed te gaan dus we besloten de familie Boom naar beneden te verhuizen. Dit zorgde direct voor geblaas en gebrom tussen Willow, Beer en Hiro. Vooral Hiro en Willow zaten elkaar behoorlijk uit te dagen. Aangezien dit gedrag verre van vreemd is besloten wij het nog even aan te zien. Helaas werd het echter niet beter maar juist veel slechter. Willow ontpopte zich als een gepassioneerde moederpoes die er absoluut niet van gediend is dat anderen zich met haar kindjes bemoeien. Toen Hiro een tik uitdeelde aan Berk (hij was aan het spelen met Hiro's staart), stond moeder Willow daar bovenop en vlogen ze Hiro nog net niet aan. Een dag later viel het ons op dat Willow steeds meer ruimte begon te claimen. Hiro wilde al niet eens meer naar binnen komen. Beer deed nog een dappere poging maar Willow joeg hem door de tuin heen. Op dat moment besloten we, ongeveer 2.5 dag nadat familie Boom beneden was, dat dit niet eerlijk was tegenover onze eigen katten. De familie Boom zit nu weer fijn boven op de kattenkamer waar ze natuurlijk geen liefde of aandacht te kort krijgen.

Vandaag hebben wij deze mooie foto's van het viertal mogen nemen. De ene kat zit iets meer stil dan de anderen maar al met al toch een mooi resultaat.

v.l.n.r. Berk, Beuk, Es en Eik

Es 

Eik

Berk

Beuk

v.l.n.r. Berk, Beuk, Es en Eik

De "E-tjes" Es en Eik

De "B-tjes" Berk en Beuk
























Geen opmerkingen: