Nestjes

maandag 23 februari 2015

Klaar voor het nieuwe kittenseizoen

De laatste maanden hebben onze katers kunnen genieten van rust en veel aandacht. Echter, met het voorjaar voor de deur zal het binnenkort weer wat drukker in huis worden. Dan mogen wij het asiel weer helpen met het opvoeden en socialiseren van kittens en een nieuw fijn huisje te zoeken voor deze zwervertjes.
Om helemaal klaar te staan voor het opvangen hebben wij de de kittenkamer klaar gemaakt zodat wij snel hulp kunnen bieden als dat nodig is. Ook zijn wij creatief geweest afgelopen winter. We hebben een oplossing gevonden voor kittens die uit de bench kruipen en vervolgens verdwalen in de kamer
Benieuwd wat deze oplossing is? Zien hoe de bench is ingericht? Klik op "meer lezen".

We hebben alles weer uit de kast gehaald. Mandjes, speeltjes, voederbakjes, knuffels, de kattenbak met lage instap, handdoeken, fleece dekentjes en natuurlijk ook ons enthousiasme!

Zoals op de foto te zien is hebben we weer alles tevoorschijn getoverd om de opvangers een warme, fijne en veilige omgeving te bieden.

We hebben bij de vorige opvangers meegemaakt dat als ze de kamer gaan verkennen, ze verdwaalt kunnen raken en niet meer goed de weg terug naar de bench kunnen vinden. Zo hebben we weleens een kitten gehad die in slaap was gevallen op de grond omdat hij zijn warme mandje niet meer kon vinden. Om dat dit keer te voorkomen besloten we creatief aan de slag te gaan om een afzetting te maken. 



Een houtenframe dient als kittenren zodat de kittens veilig kunnen spelen en ontdekken in de ruimte die geschikt is voor elke leeftijd. De panelen zijn gemaakt van gedoneerd hout en op elk frame is een stoffendoek gespannen. Of deze de scherpe nageltjes van de kittens kunnen tegenhouden moeten we nog even zien, maar anders hebben we genoeg materialen om het te herstellen/vervangen. Eventueel kunnen we ook gebruikmaken van andere materialen als deze niet kittenproof zijn.

Wij zijn er klaar voor!

Geen opmerkingen: