Nestjes

maandag 17 februari 2014

Maart komt dichterbij

Nog dik 2 weken en dan staan wij paraat om de eerste kleintjes te verwelkomen! Het enige wat er nog ontbreekt is het niet-klontervormend kattengrit en dan zijn we er helemaal klaar voor. Zelfs de eten- en drinkbakje voor in de bench en daarna in de
"vreetschuur", de voederkist. 

Hieronder een fotootje van onze spulletjes. Beer heeft het ook geïnspecteerd en goed gekeurd. Een beetje te goed zelfs aangezien hij er zelf met dekentje in de rol vandoor ging.




Even een korte uitleg wat je allemaal ziet:
Rechts staat de voederdoos waar we het kittenvoer in bewaren. Achteraan staat de plastic bak waar we de voederkist van gaan maken, later hierover meer. Daarvoor staat een goedgevulde kleinere plastic bak. Daar zit van allerlei natvoer in. Kuipjes, zakjes en blikken zodat er altijd wat lekkers voor de kleintjes bij zit. Ook voer wat Hiro en Beer...
niet lusten zit daarbij. Bovenop ligt een zakje met allerlei kleine kattenspeeltjes. Het rammelt en rinkelt aan alle kanten! Dan nog een hondenflos waar ze lekker mee kunnen ravotten, een fleece dekentje en onderop ligt een lekker zacht kattenkussen wat allemaal in de bench mag. Het enige wat er niet opstaat is het afwasteiltje dat ook in bench wordt gezet als mini-kattenbak.
Ook heb ik een aantal speeltjes die Hiro en Beer niet meer leuk vinden schoongemaakt zodat ze ook de kleintjes mogen vermaken. Het kleine krabpaaltje van Hiro en Beer wordt ook in de bench gezet, aangezien ze daar zelf heel erg weinig mee doen. 



Niet heel erg duidelijk maar links op de vensterbank zie je een kleine krabpaal staan. Zitje bovenop met muisjes eraan en een klein krabstukje wat bol loopt.


Kunnen ze lekker bovenop zitten maar ook zich onder de bolling verschuilen als dat nodig is. En natuurlijk kunnen de nagels goed worden gescherpt.






De voederkist hebben wij gemaakt zodat de kittens, als ze uit de bench zijn, altijd eten ter beschikking hebben waar Hiro en Beer niet bij kunnen. Kittens moeten onbeperkt kunnen eten maar Hiro en Beer kunnen daar flink van aankomen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. 
De voederkist is een plastic bak (makkelijk schoon te maken) met daarin een klein gat. Groot genoeg voor een kitten, te klein voor volwassen katten. In de bak is staan altijd kittenbrokjes klaar zodat de kittens altijd kunnen eten. Het gat is nu behandelt met duct tape. Dit zit er omheen zodat de katten zich niet verwonden aan de scherpe randen van het gat. Als de kleintjes er zijn testen we uit of het gat groot genoeg is. Als het gat goed is gekeurd word de lelijke tape weggewerkt door de binnenkant te versieren met bijvoorbeeld een stukje stof.



Beer heeft de kist alvast uitgetest zoals hieronder goed te zien is. Ik had er een paar van de favoriete snoepjes van de mannen ingelegd. Eén ding is zeker: Beer en Hiro kunnen er niet bij! 






























Geen opmerkingen: