Nestjes

zondag 28 september 2014

Nieuwe opvangertjes; Arya en Hodor

Een paar nieuwe poezensnuitjes laten zich zien in ons gezinnetje. Kleine Arya en Hodor, broer en zus, binnengebracht nadat zij zijn gevonden in een kelderbox. Dit keer niet via Stichting Het Wijze Weeskitten (de stichting gaat zich de komende maanden vooral richten op vier grote projecten die zij hebben lopen) maar via het Dierentehuis Arnhem en omstreken, gevestigd te Velp. Daar was onze hulp voor deze flessenkittens ook meer dan welkom. Er werd nog een poging gedaan de moeder te vangen maar zij is niet meer komen opdagen. 
De kittens zijn ongeveer 3 weken oud, maar wegen erg weinig. Ze krijgen nu om de paar uur de fles. Eerst vonden ze het heel erg moeilijk hieruit te drinken, begrepen niet wat ze ermee moesten. Ze kauwde op de speen en miauwen nog harder. Uiteindelijk kregen ze het gelukkig door en werd de melk naar binnen geslurpt. Hopelijk sterken ze nu snel aan en groeien ze goed.

Meer foto's en verhalen over deze schatjes lezen? Klik op "meer lezen"

Deze schattige zwart/witte kittens zijn genoemd naar twee personages uit de bekende TV- en boekenserie A Game of Thrones. Een serie waarvan elk seizoen weer met veel plezier hier wordt gekeken en waarvan de boeken voor veel fijne leesuurtjes hebben gezorgd.






Hodor is ons luidruchtige katertje. Hij miauwt niet om eten, hij schreeuwt! Ook als zijn zusje te lang weg is begint hij weer te krijsen. Het is een druktemaker die ook al behoorlijk hard kan bijten. In vergelijking met zijn zusje heeft Hodor een diepere zwarte kleur en meer zwart op zijn rugje.




Arya is een zachtaardig lief meisje. Ze kan al fantastisch tegen de spijlen van de bench opklimmen en ook zij laat van zich horen als ze honger heeft. Ze is dol op lekker knuffelen en kan heerlijk spinnend in mijn armen liggen.






 Hopelijk sterken deze kleintjes snel aan en kunnen we ze vlot overkrijgen op vast voedsel. 

2 opmerkingen:

Marina zei

wat leuk dat jullie weer opvangers hebben, en wat een schatjes. En nog flessen, dat is niet niks, geweldig hoor. Ze gaan vast gauw groot en sterk worden met al die goede zorgen en dan hopelijk geweldige mandjes vinden

succes en groeten Marinq

Minke zei

Bedankt voor je reactie Marina.

Ze doen het goed en komen mooi aan dus hopelijk worden ze inderdaad mooie stevige kittens en krijgen ze een fijn nieuw huisje.