Nestjes

dinsdag 7 juli 2015

11 dagen oud


De kittens zijn inmiddels 11 dagen oud en groeien goed. Onder toezicht van Willow die haar kleintjes goed in de gaten houdt. De kittens hoeven maar te piepen of mama beantwoord hun gemiauw met een luide brom. Wegen moet ook snel want Willow vind het niet leuk dat haar kindjes zolang uit haar zicht zijn. Tijdens het wegen van Berk sprong ze op de tafel, griste haar zoontje uit de weegschaal, sprong weer op de grond met Berk in haar bek en kroop snel de krabtoren in. Daar heb ik hem toch maar weer vandaan gehaald en hem veilig in de bench gelegd bij zijn broertjes en zusje. Willow vond het allemaal prima zolang zij maar op haar kleintjes kon passen. De volgende keer wegen we maar op de grond! 
Een paar dagen terug hebben we een kleine fotoshoot gehouden met de kittens. En ook hierbij zat Willow er met haar neus bovenop want ze moest haar kleintjes toch echt in de gaten houden. Wat als ze honger zouden krijgen? Gelukkig liet ze wel toe dat ik een paar leuke foto's maakte. 

De kleintjes groeien goed en hebben allemaal keurige gewichtjes. Op deze jonge leeftijd doen ze niet veel anders dan slapen en eten maar toch veranderd er in een korte tijd heel veel. Zo zijn de kittens bij een volgende mijlpaal in hun bestaan beland. Benieuwd wat? En wil je nog een paar leuke foto's van de fotoshoot van de kittens zien? Klik op "meer lezen".

Om jullie nog even in spanning te houden wat de mijlpaal is, staan hieronder eerst de foto's gemaakt op de mini-fotoshoot.

Mama Willow moet natuurlijk alles goed in de gaten houden.




v.l.n.r. Berk, Eik, Es en Beuk

En na deze foto's is het tijd voor de mijlpaal. Gisteravond gingen wij nog even naar de kittens voor een laatste check voor we gingen slapen. En daar zagen wij, dat op een leeftijd van 10 dagen, de oogjes van de kittens open gingen! De katertjes zijn allemaal goed op dreef, Es' ogen laten nog even op zich wachten maar dat zal ook snel gebeuren.
Nog zo jong, maar bijna elke dag zie je verschil en gebeuren er nieuwe dingen. Behalve dat ze groeien zie je opeens dat ze hun hoofd gaan oplichten, dat ze minder kruipen en meer proberen te lopen, dat ze proberen naar je te blazen en dat de oogjes dus open gaan. Hieronder de foto's van de opengaande oogjes.
Eik

Berk

Ons meisje Essie met gesloten oogjes

Beuk

En nog een paar foto's van Willow om af te sluiten.



























Geen opmerkingen: