Nestjes

maandag 20 juli 2015

Meer dan 2 weken in huis

Willow en haar baby's zijn nu bijna 2,5 in huis en het is heerlijk om de kittens elke dag te zien groeien. Ze oogjes zijn nu goed open en met die blauwe kijkers zien ze nu langzaam de wereld om zich heen. Ook de oortjes worden groter en gaan verder van de kop af staan. Lopen gaat nog steeds wankelend maar ze staan wel al op vier poten en het lijkt steeds minder op "zwemmen" en meer op lopen. Tja, alleen soms is je hoofd zo zwaar dast je voorover valt. Dat hoort er helaas ook bij. Willow is nog steeds een beschermende kattenmoeder maar ze zal het de komende tijd nog lastig gaan krijgen. De eerste baby is al de bench uit geklommen!

Benieuwd welk kleintje als eerste de wereld buiten de bench ging verkennen? Foto's zien van een kleine fotoshoot? Benieuwd naar het nieuws over de sociale ontwikkeling? Klik op "meer lezen".
(Schele) Es.
Ik had verwacht dat Beuk de eerste zou zijn die over het randje van de bench heen zou klimmen. Meneer weegt namelijk veel meer dan zijn broertjes en zusje en is ook duidelijker een stuk flinker. Hij was het echter niet maar zijn zusje Es! Zij heeft met haar girlpower haar broertjes achter zich gelaten en ging de omgeving buiten de bench verkennen. Het waren maar een paar stapjes want al snel bleek de buitenwereld toch nog erg eng en begon ze al snel te piepen naar mama. Ik heb haar maar weer veilig in de bench gezet waar de een lekkere wasbeurt kreeg van Willow.

Nu de kittens beter kunnen zien worden ze zich ook meer bewust van de aanwezigheid van hun broertjes/zusje. Laatst mochten we ook het eerste speelgedrag waarnemen. Ik durf niet meer te zeggen wie het precies waren maar twee broertjes lagen elkaar te belagen met hun pootjes en beter in elkaars oortjes en billen. Heerlijk om die kleintjes zo met elkaar bezig te zien. 


De kittens zijn weer groter geworden en dat vroeg om een nieuwe kleine fotoshoot. Deze ging al wat beter dan de vorige en heeft voor een paar leuke foto's gezorgd. En natuurlijk gebeurde dit allemaal weer onder het toeziende oog van Willow.

Berk

Eik

Berk


Willow komt even checken of alles wel goed gaat.

Eik en Berk

Willow

De kittens kruipen snel weer naar mama!









Geen opmerkingen: