Nestjes

maandag 27 oktober 2014

Kennismaking met Hiro en Beer

Arya en Hodor zijn inmiddels goed gewend aan mensen. Zowel de pleegbaasjes als het bezoek wordt begroet met gemiauw en gespin. Ze klimmen bij iedereen op schoot en schooien overal om kusjes en knuffels.
Sociaal naar mensen, maar geen andere katten gewend. Wij weten niet waar deze leuke knuffels terecht gaan komen straks, misschien wel bij een fijn huisje mét volwassen kat. 
Een maand lang hebben de kleintjes heerlijk kunnen spelen en ravotten op de kittenkamer maar nu zijn de naar beneden verhuist en mochten ze kennis maken met Hiro en Beer.

Benieuwd de kennismaking is gegaan? Wil je graag meer lezen of het gewicht van Arya en Hodor en of ze al net zoveel wegen als de vorige kittens? Klik op "meer lezen"






Natuurlijk was het voor Hiro en Beer in het begin heel erg wennen. Opeens lopen er twee van die kleine katjes door het huis! En druk dat ze zijn! 
De eerste dag werd er veel geblazen en gegromd en liep vooral Hiro klagelijk door het huis te miauwen. Hij moest toch echt even laten weten dat hij het er niet mee eens was!
Na een dag was Beer al helemaal bijgedraaid en inmiddels is het alsof de kleintjes er altijd geweest zijn.
Natuurlijk moet er nog steeds geknuffeld worden!
Arya en Hodor zijn nog wel wat angstig om de grote katten te benaderen, bang dat er naar ze zouden gaan blazen. Gelukkig beginnen ze elkaar steeds meer te vertrouwen vindt er behoorlijk wat "neusje neusje" contact plaatst, ok van Hiro! De kittens blijven echter achterdochtig en durven de grote katten niet heel erg goed te benaderen. Soms blazen ze weleens tegen Hiro of Beer maar die lijken niet erg onder de indruk. Tja, een klein dropje van 800 gram kan natuurlijk ook niets beginnen tegen een Beer van 5,5 kilo. Gelukkig is de rust na een paar dagen wedergekeerd en hebben alle katten zijn of haar draai gevonden. Zelfs Hiro lijkt het allemaal heel goed te accepteren en loopt ontspannen door het huis. Hij heeft zelfs al gespeeld met Beer. Bij het vorige opvangnestje heeft het toch een behoorlijke tijd geduurd voordat Beer en Hiro weer als broeders met elkaar omgingen maar nu lijkt die relatie eigenlijk niet veranderd. Als liefdevolle baasjes van onze rode katers is dat natuurlijk fijn om te zien!

Arya en Hodor zijn goed aangekomen de afgelopen tijd. In vergelijking met het vorige nestje hebben ze de andere katten alweer een heel eind ingehaald. 
Wij houden een groeischema bij zodat we goed kunnen zien hoe Arya en Hodor groeien zonder moederpoes in vergelijking met de kittens uit het vorige opvangnestje, met moederpoes.
(Verticaal: gewicht in gram. Horizontaal: leeftijd kittens in dagen).
Hierop is goed te zien hoe Arya en Hodor hun achterstand hebben ingehaald. Klik op de grafiek om deze te vergroten.



Al met al gaat het dus hartstikke goed met de kleintjes. Ze zijn nog steeds hartstikke lief en heerlijk speels. De nieuwe eigenaren kunnen echt gaan genieten van dit schattige en leuke stel.
Ter afsluiting nog even een paar foto's.

Hodor

Arya

Hodor




Geen opmerkingen: